Yhteinen Ääni

Asukkaan ja yrittäjän näköinen ja kokoinen elävä kaupunkikeskusta.

Miksi liittyä mukaan?

Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry on tehokas vaikuttamiskanava, joka edistää yrittäjien ja asukkaiden äänen kuulumista Rovaniemen kaupungin suuntaan ja kaupungin päättäjille saakka. Yhdistyksen kautta jäsenille avautuvat ilmaiset yhteismarkkinoinnit ja tapahtumat sekä verkostoitumis- ja koulutustilaisuudet.

Mahdollisuus vaikuttaa

Yhteistoiminta avaa uusia mahdollisuuksia vaikuttaa kaupungin suunnitelmiin ja päätöksentekoon. Yhdistys on ollut mukana toteuttamassa mm. Keskustavisio 2050 työtä, joka on osa valmisteilla olevaa Rovaniemen strategista Yleiskaavaa 2050.

Pysyt ajan tasalla

Jäsenyritykset pysyvät ajan tasalla keskustan kehittämiseen ja toimintaan liittyvissä asioissa. Jäsenyrityksenä pääset mukaan yhteisiin työryhmiin ja tilaisuuksiin vaikuttamaan myös suoraan.

Jäsenistön edunvalvonta

Yhdessä yrittäjillä on leveämmät hartiat. Yhdistys auttaa jäsenistön edunvalvonnassa, sekä neuvoo ja opastaa keskustaan liittyvissä lupa-asioissa.

Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry on aktiivisesti osallistunut lukuisiin merkittäviin tapahtumiin ja tempauksiin, toteuttanut niitä itse, sekä ottanut kantaa ja nostanut asioita keskusteluun.
Olemme olleet mukana vaikuttamassa muun muassa:
Onnistunut vuosi 2023

Vuonna 2023 oli onnistunut. Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry on ollut aktivoimassa ja toteuttamassa kaupunkikeskustan kehittämistä aktiivisesti ja ollut mukana luomassa kaupunkisuunnittelua, sen saavutettavuutta ja visuaalisuutta monin eri keinoin.

Lue koko juttu, mitä kaikkea olemme tehneet.

Lue lisää aiheesta

Viihtyisämpi kaupunkikeskusta

 

Lue lisää aiheesta

Kävelykatukyselyn tuloksia

Kävelykatusuunnitelma on toteutettu keväällä 2023 Rovaniemen kaupungin pyynnöstä. Sen on toteuttanut Arkkitehtitoimisto Jarmo Lokio ja Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry on ollut mukana suunnittelussa.

Tämän jälkeen Rovaniemen kaupunki toteutti kuntalaisille Kävelykadun uudistamisesta kyselyn vuonna 2023.

Lue lisää aiheesta

Tornit puhuttavat

Istahdetaanpa hetkinen ja suunnitellaan kokonaisuus ensin. On ymmärrettävää että yritykset kaipaavat nopeita päätöksiä ja haluavat edetä ripeästi. Mutta nyt olisi tärkeää linjata Rovaniemen kaupunkivisio 2050 ensin, sillä yksittäiset suuret muutokset sinetöivät koko meidän kaupunkikeskustamme tulevaisuuden.

Lue lisää aiheesta

Kaunein Jouluikkuna 2023

Kaunein Jouluikkunakilpailu on vuosittainen tapahtuma Rovaniemellä. Yhdistys on ollut mukana järjestämässä sitä neljän vuoden ajan ja uutena juttuna vuonna 2021 mukaan otettiin kiva koko perheen yhteinen tapahtuma näyteikkunasuunnistus.

Lue lisää aiheesta

Joulunajan tapahtumat

Joulupukin kotikaupungissa Rovaniemellä joulunodotus starttaa perinteisesti jo näin marraskuussa. Keskustan alue pukeutuu Jouluun tämän viikon torstaina.

Lue lisää aiheesta

Rovaniemi sijoittui 12 Suomen TOP 12 kaupunkien listalla

Suomen kaupunkikeskustat on listattu EKK:n eli Elävät kaupunkikeskustat ry:n toimesta ja Rovaniemi on sijoittunut listalle sijalle 12. Yhteensä listattuja kaupunkeja 33.

Lue lisää aiheesta

Kaupunkikeskusta visio 2050

Rovaniemen kaupunki on laatinut syksyn aikana kaksi selvitystyötä, jotka tukevat kaupunkisuunnittelua pitkällä aikavälillä. Selvitystyöt koskevat visiota keskusta-alueen kehittämisestä sekä keskustan lähialueiden tiivistämisestä. Olemme olleet yhdistyksenä mukana suunnittelutyöryhmissä.

Lue lisää aiheesta

Cafe Naava keskustateko 2023

Rovaniemellä on valittu jo kolmena vuotena peräkkäin positiivinen kaupunkikeskustateko. Ehdotuksia kilpailuun kerätään asukkailta ja sen myös valitsevat asukkaat. Vuoden 2023 keskusteko oli Naava Cafe, vuoden 2022 keskustateko oli Revontulilaavu ja 2021 Pub Old Lättis. Rovaniemen vuoden keskustatekovoittaja lähetetään valtakunnalliseen keskustatekokilpailuun.

 

Lue lisää aiheesta

Pipsa Possu hurmasi yleisön Kulmakarnevaaleilla

Kesän kohkohta on koko perheen ilmaistapahtuma Kulmakarnevaalit, joissa tänä vuonna ihastutti Pipsa Possu veljensä Jyri Possun kanssa. Esiintymässä olivat myös nuorten suosittu rap artisti Vilu, sekä tuore muusikkolupaus Säde. Tanssipuolesta vastasivat kaksi paikallista tanssikoulua Hotcakes ja Starline Dance ihastuttavine tanssijoineen.

 

Lue lisää tästä

Kävelykadun suunnittelu alkaa

Rovaniemen kävelykatu puhuttaa vuodesta toiseen ja sinne kaivataan muutosta. Vuonna 2022 saimme yhdistyksen avulla kävelykadulle kuusi uutta kukkapylvästä ja tänä vuonna olemme saaneet kävelykatusuunnitelman aluille. Suunnitelman on tilannut Rovaniemen kaupunki.

Lue lisää aiheesta

Kenen ehdoilla kaupunkia rakennetaan oli menestys

Rovaniemen kaupunkikeskustayhdistyksen ja Lapin Safan maaliskuussa 2023 järjestämä Kenen ehdoilla kaupunkia rakennetaan -keskustelutilaisuus oli menestys. Tilaisuus kertoi, että tämän kaltaisille tilaisuuksille on todellakin tarvetta, sillä tilaisuuteen osallistui yli 80 kuuntelijaa.

Lue lisää aiheesta

Arktinen tutkimustorstai

EKK:n Eli Elävät kaupunkikeskustat ry:n vuosittainen tutkimustorstai järjestettiin maaliskuussa 2022 Rovaniemellä. Lapin pääkaupunki valikoitui isännöimään tilaisuutta, koska Rovaniemellä on aktivoiduttu keskustan kehittämisessä. Tutkimustorstain yksi teemoista on lumen ja jään mahdollisuudet kaupunkikeskustan kehittämisessä.

Lue lisää aiheesta

Elävä kaupunkikeskusta – kaupungin sykkivä sydän

Joissain kaupungeissa on niin hyvä olla, että sinne halutaan tulla uudestaan. Kaupunki on harmoniassa itsensä kanssa, se on elinvoimainen ja se sykkii elämää.

Rovaniemen kaupunkikeskusta puhuttaa paljon ja siihen on kaivattu muutosta, mutta mitä elävä kaupunkikeskusta oikein tarkoittaa ja miten sen sydän saadaan sykkimään. Rovaniemellä on paljon potentiaalia, mutta onko meidän vahvuudet hyödynnetty riittävästi. Onko täällä annettu riittävästi huomiota ja resursseja tärkeille asioille, mitä täällä koetaan tärkeänä?

 

Lue lisää aiheesta

Ketä kuuluu joukkoomme?

Digi- ja Mainostoimisto Höyry kutsuu sinun yrityksesi mukaan aktiiviseen verkostoomme. Olemme keskeinen toimija yhdistyksessä, joka keskittyy keskustan kehittämiseen. Etsimme jatkuvasti uusia jäseniä ja tukijoita vahvistaaksemme yhteistä vaikutustamme. Liittymällä joukkoomme saat mahdollisuuden osallistua ja vaikuttaa toimintaamme. Yhdessä voimme tehdä enemmän ja luoda positiivista muutosta!
Yhdistyksessämme on erinomainen kattaus eri alan yrittäjiä, kiinteistönomistajia, rakennuttajia, arkkitehti ja niin edelleen. Tutustu muihin jäsenyrityksiin täältä.

Liity mukaan toimintaamme

Yritysjäseneksi liittyminen edellyttää, että yritys toimii Rovaniemen keskustan alueella. Kotipakalla ei ole väliä, kunhan haluat edistää kaupunkikeskustan kehittymistä ja toimit jollain saralla keskustan alueella

Mikäli yritys ei toimi keskustan alueella, voit siitä huolimatta liittyä yhdistyksen kannatusjäseneksi.

Vuonna 2023 eteenpäin -10% huojennus täydestä jäsenmaksusta Rovaniemen yrittäjien, Rovaniemen yrittäjänaisten  ja Likiliikkeen jäsenistölle.

Voit liittyä yhdistyksen kannatusjäseneksi.

Yritysyhteistyökumppanuudet neuvotellaan sopimuskohtaisesti.

Jäsenmaksun suuruus määritetään aina syyskokouksen yhteydessä.

Liity jäseneksi
Tietosuojaseloste

1. Rekisterinpitäjä

Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry 3265932-8

Yhteystiedot

Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry
Ainonkatu 1
96200 Rovaniemi

Rekisteristä vastaava henkilö

Miia Taivalantti
toiminnanjohtaja
040 626 4525
miia.taivalantti@rovaniemi.fi

2. Rekisteröidyt

 • Asiakkaat
 • Potentiaaliset asiakkaat

3. Henkilötietojen käyttötarkoitus

Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry:n asiakasrekistereihin tallennettuja henkilötietoa käytetään asiakassuhteen hoitamiseen, palveluiden kertomiseen, markkinointitarkoitukseen sekä yrityksen palveluiden ja muiden toimintojen kehittämiseen / suunnitteluun sekä vastaaviin tarkoituksiin.

4. Rekisteriin tallennettavat henkilötiedot

Asiakasrekisteri sisältää seuraavat tiedot:

Yhteystiedot

 • Nimi
 • Osoite
 • Sähköposti
 • Puhelinnumero

Asiakastiedot

Tiedot ostetuista tuotteista / palveluista

5. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, joiden käyttämistä koskevat pyynnöt tulee tehdä osoitteeseen miia.taivalantti@rovaniemi.fi

Tarkastusoikeus

Rekisteröity voi tarkistaa tallentamamme henkilötiedot.

Oikeus tietojen oikaisemiseen

Rekisteröity voi pyytää oikaisemaan häntä koskevat virheelliset tai puutteelliset tiedot.

Vastustamisoikeus

Rekisteröity voi vastustaa henkilötietojen käsittelyä, mikäli kokee, että henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti.

Suoramarkkinointikielto

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää tietojen käyttäminen suoramarkkinointiin.

Poisto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen käsittely ei ole tarpeen. Käsittelemme poistopyynnön, jonka jälkeen joko poistamme tiedot tai ilmoitamme perustellun syyn, miksi tietoja ei voida poistaa.

On huomioitava, että rekisterinpitäjällä voi olla lakisääteinen tai muu oikeus olla poistamatta pyydettyä tietoa. Rekisterinpitäjällä on velvollisuus säilyttää kirjanpitoaineisto Kirjanpitolaissa (luku 2, 10 §) määritellyn ajan (10 vuotta) mukaisesti. Tämän vuoksi kirjanpitoon liittyvää aineistoa ei voida poistaa ennen määräajan umpeutumista.

Suostumuksen peruuttaminen

Jos rekisteröityä koskeva henkilötietojen käsittely perustuu ainoastaan suostumukseen, eikä esim. asiakkuuteen tai jäsenyyteen, voi rekisteröity peruuttaa suostumuksen.

Rekisteröity voi valittaa päätöksestä tietosuojavaltuutetulle

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia, että rajoitamme kiistanalaisten tietojen käsittelyä siksi aikaa, kunnes asia saadaan ratkaistua.

Valitusoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle kantelu, jos hän kokee, että rikomme henkilötietoja käsitellessämme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä.
Tietosuojavaltuutetun yhteystiedot: www.tietosuoja.fi/fi/index/yhteystiedot.html

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Henkilötietoja kerätään asiakkaalta itseltään asiakkaansuhteen syntyessä sekä rekisteripitäjän järjestelmistä palveluihin verkkolomakkeiden kautta. Lisäksi päivitetään viranomaislähteistä tai muilta palveluntarjoajilta, millä varmistetaan tiedon ajantasaisuuden.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei pääsääntöisesti luovuteta markkinointitarkoituksiin Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry:n ja sen jäsenliikkeiden ulkopuolelle.

8. Käsittelyn kesto

Henkilötietoja käsitellään pääsääntöisesti niin kauan, kuin asiakkuus on voimassa. Markkinointilistaltamme rekisteröity pääsee poistumaan itse jokaisessa lähettämässämme markkinointisähköpostissamme olevan linkin kautta taikka lähettämällä viestin osoitteeseen: miia.taivalantti@rovaniemi.fi.

9. Henkilötietojen käsittelijät

Rekisterinpitäjä ja tämän työntekijät käsittelevät henkilötietoja. Voimme myös ulkoistaa henkilötietojen käsittelyn osittain kolmannelle osapuolelle, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että henkilötietoja käsitellään voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti.

10. Tietojen siirto EU:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

11. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme käytä tietoja automaattiseen päätöksentekoon tai profilointiin.

12. Evästeet ja selailun seuranta

Keräämme käyttäjän päätelaitetta koskevia tietoja evästeiden (”cookies”) ja muiden vastaavien tekniikoiden, kuten selaimen paikallisen tietovaraston, avulla. Eväste on pieni tekstitiedosto, jonka selain tallentaa käyttäjän päätelaitteelle. Evästeet sisältävät usein nimettömän, yksilöllisen tunnisteen, jonka avulla voimme tunnistaa ja laskea sivustollamme vierailevat selaimet.

Sivustomme käyttää Google Analytics-palvelua.

Sivuillamme on myös linkkejä muihin sivustoihin ja palveluihin. Me emme vastaa näiden ulkopuolisten sivustojen yksityisyydensuojakäytännöistä tai sisällöistä. Kolmannet osapuolet voivat asettaa evästeitä käyttäjän päätelaitteelle käyttäjän vieraillessa palveluissamme tilastoidakseen eri sivustojen kävijämääriä.

Yhdistyksen säännöt

 • 1§ Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

  Yhdistyksen nimi on Rovaniemen elävä kaupunkikeskusta ry ja sen kotipaikka on Rovaniemen kaupunki.

 • 2§ Tarkoitus ja toimintatapa

  Yhdistyksen tarkoituksena on elävöittää Rovaniemen kaupunkikeskustan vetovoimaa sekä positiivista mielikuvaa kaupunkikeskustasta monipuolisena palvelu- ja asuinalueena ja maakunnan keskuksena. Yhdistys toteuttaa, edistää ja mahdollistaa keskusta-alueen tapahtumatoimintaa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys luo edellytyksiä Rovaniemen kaupungin keskusta-alueella toimivien yritysten ja kiinteistönomistajien sekä Rovaniemen kaupungin keskinäiselle yhteistyölle sekä edistää erilaisten keskustan kehittämisprojektien syntymistä. Yhdistys tiedottaa ja viestii keskusta-alueen tapahtumista ja ajankohtaisista asioista eri toimijoille, mm. kuluttajille, kiinteistönomistajille, elinkeinon harjoittajille ja muille sidosryhmille sekä edistää näiden ryhmien välistä yhteistyötä. Yhdistys ei harjoita liiketoimintaa eikä sen tarkoituksena ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen. Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta

 • 3§ Jäsenet

  Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä Rovaniemellä toimiva oikeuskelpoinen yritys, kiinteistöosakeyhtiö sekä Rovaniemen kaupunki ja sen liikelaitokset. Kannatusjäseneksi voidaan hyväksyä edellä mainittujen lisäksi yksityishenkilöitä tai oikeuskelpoisia yhteisöjä sekä säätiöitä, jotka haluavat tukea yhdistyksen tarkoitusta ja toimintaa. Yhdistys voi perustaa toimikuntia. Varsinaiset jäsenet ja kannatusjäsenet hyväksyy hakemuksesta yhdistyksen hallitus.

 • 4§ Jäsenyydestä eroaminen ja erottaminen

  Hallitus hyväksyy ja erottaa jäsenet. Jäsen voi erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittamalla eroamisestaan yhdistyksen kokouksessa merkittäväksi pöytäkirjaan. Eroaminen astuu voimaan eroamisilmoitusta lähinnä seuraavan kalenterivuoden alusta. Jäsen, joka jättää kehotuksesta huolimatta jäsenmaksunsa maksamatta vuoden ajalta, voidaan erottaa. Jäsen voidaan myös erottaa, jos jäsen huomattavasti vahingoittaa toiminnallaan yhdistystä. Erotettu tai eronnut jäsen on velvollinen maksamaan erottamis- tai eroamisvuonna erääntyvät ja sitä ennen erääntyneet jäsenmaksunsa.

 • 5§ Jäsenmaksut

  Varsinainen jäsen ja kannatusjäsen ovat velvollisia maksamaan yhdistykselle vuosittain varsinaisen yhdistyksen kokouksen määräämän jäsenmaksun. Varsinainen yhdistyksen kokous päättää vuosittaisen jäsenmaksun suuruuden erikseen kummallekin jäsenryhmälle.

 • 6§ Hallitus

  Yhdistyksen asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu viisi (5) – kahdeksan (8) vuosikokouksen valitsemaa varsinaista jäsentä ja lisäksi voidaan valita kaksi (2) varajäsentä. Näiden lisäksi Rovaniemen kaupunki voi nimetä yhden (1) jäsenen. Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi kalenterivuotta ja erovuorossa on kumpanakin vuonna puolet jäsenistä. Erovuoroisuus määrätään ensimmäisen ja toisen vuoden osalta arpomalla ja sen jälkeen vuoron mukaan. Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan lukien vähintään puolet hallituksen jäsenistä on läsnä kokouksessa. Hallitus voi kokoontua myös sähköisesti. Sihteeri, rahastonhoitaja ja rekisterinhoitaja voidaan valita myös hallituksen ulkopuolelta. Ne voivat olla myös yksi ja sama henkilö. Äänestyksessä enemmistön mielipide ratkaisee, äänten mennessä tasan puheenjohtajan kannattama mielipide ja henkilövaaleissa arpa.

  Hallituksen tehtävänä on mm.:

  • Johtaa yhdistyksen toimintaa sääntöjen ja yhdistyksen kokousten päätösten mukaisesti.
  • Valmistella yhdistyksen kokousten käsiteltäviksi tulevat asiat.
  • Valita yhdistyksen hallituksen avuksi työvaliokunta.
  • Ottaa ja erottaa yhdistyksen toiminnanjohtaja tai päättää toiminnanjohtajan tehtävien muunlaisesta järjestämisestä. Ottaa ja erottaa muut tarvittavat toimihenkilöt.
  • Asettaa toiminnan edellyttämät erilaiset tilapäiset ja pysyvät valmisteluelimet ja toimikunnat.
  • Hyväksyä ja erottaa yhdistyksen jäsenet.
  • Yhdistyksen edustaminen.
 • 7§ Toimikunnat

  Yhdistyksen hallitus voi perustaa toimikuntia.

 • 8§ Toiminnanjohtaja

  Yhdistyksellä voi olla toiminnanjohtaja.

  Toiminnanjohtajan tehtävät:

  • Toimia yhdistyksen sääntöjen 2 §:n mukaan yhdistyksen tarkoitusperien toteuttamiseksi.
  • Hoitaa yhdistyksen toimintaa ja juoksevaa hallintoa ja yhdistyksellä mahdollisesti olevaa toimistoa hallituksen antamien ohjeiden sekä määräysten mukaisesti.
  • Vastata toiminnan tarkoituksenmukaisuudesta ja tehokkuudesta.
  • Toimia sihteerinä hallituksen, mahdollisten toimikuntien kokouksissa sekä tarvittaessa esitellä ja valmistella niissä käsiteltävät asiat.
  • Järjestää yhdistyksen taloudenhoito ja kirjanpito luotettavalla tavalla.
  • Hoitaa hallituksen hänelle erikseen antamat muut tehtävät.
 • 9§ Yhdistyksen nimen kirjoittaminen

  Yhdistyksen nimen kirjoittavat toiminnanjohtaja, hallituksen puheenjohtaja tai hallituksen jäsen aina kaksi yhdessä. Hallitus voi myöntää nimenkirjoitusoikeuden myös jollekin määräämälleen henkilölle yksin.

 • 10§ Toiminnantarkastajat

  Yhdistyksellä on vuosikokouksen valitsemat yksi (1) varsinainen toiminnantarkastaja ja yksi (1) varatoiminnantarkastaja. Toiminnantarkastajat valitaan tarkastamaan seuraavan tilikauden tilejä ja hallintoa.

 • 11§ Tilikausi ja tilintarkastus

  Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi. Tilinpäätös on annettava toiminnantarkastajille viimeistään maaliskuun loppuun mennessä. Tilintarkastajan
  tulee antaa tilintarkastuskertomus hallitukselle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen varsinaista yhdistyksen kokousta.

 • 12§ Yhdistyksen kokoukset

  Yhdistyksen jäsenet käyttävät ylintä päätösvaltaa yhdistyksen kokouksissa. Varsinaisia kokouksia pidetään kaksi, kevätkokous maalis-toukokuussa ja syyskokous syys-marraskuussa. Yhdistys voi kokoontua myös sähköisesti. Ylimääräinen yhdistyksen kokous pidetään, kun yhdistyksen kokous niin päättää tai kun hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä sitä hallitukselta erityisesti ilmoitettua asiaa varten kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä kolmenkymmenen vuorokauden kuluessa siitä, kun vaatimus sen pitämisestä on esitetty hallitukselle. Yhdistyksen kokouksissa on jokaisella varsinaisella jäsenellä yksi ääni. Kannatusjäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus.

 • 13§ Kokouskutsut

  Hallituksen on kutsuttava yhdistyksen varsinaiset ja ylimääräiset kokoukset koolle vähintään neljätoista (14) vuorokautta ennen kokousta kullekin
  jäsenelle toimitetulla kirjeellä tai sähköpostitse jäsenen ilmoittamaan osoitteeseen.

 • 14§ Varsinainen kokous

  Varsinaisessa yhdistyksen kevätkokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastuskertomus
  • päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle, toiminnanjohtajalle ja muille vastuuvelvollisille

  Varsinaisessa yhdistyksen syyskokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

  • päätetään tulevan vuoden toimintasuunnitelmasta, tulevan vuoden talousarviosta sekä kuluvan vuoden jäsenmaksun suuruus
  • valitaan hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle
  • valitaan vuosittain puheenjohtaja
  • valitaan yksi toiminnantarkastaja ja yksi varatoiminnantarkastaja
  • päätetään yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja hallituksen jäsenten palkkioista.
  • käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat Asia, jonka jäsen haluaa varsinaisen yhdistyksen kokouksen käsiteltäväksi, on esitettävä kirjallisena yhdistyksen hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun.
 • 15§ Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen

  Näitä sääntöjä voidaan muuttaa yhdistyksen kokouksen päätöksellä, jos vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) kokouksessa annetuista äänistä kannattaa muutosta. Yhdistys voidaan purkaa yhdistyksen kokouksen päätöksellä, jos vähintään kaksi kolmasosaa (2/3) kokouksessa annetuista äänistä kannattaa purkamista. Kokouskutsussa on mainittava sääntöjen muuttamisesta tai yhdistyksen purkamisesta. Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkautumisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla. Yhdistyksen tullessa lakkautetuksi, käytetään sen varat samaan tarkoitukseen.

Yritysjäsenten vuosimaksut

Vuodesta 2023 eteenpäin -10% huojennus täydestä jäsenmaksusta Visit Rovaniemen, Rovaniemen yrittäjien, Rovaniemen yrittäjänaisten, Lapin kauppakamarin ja Likiliikkeen jäsenistölle.

Jäsenmaksun suuruus määritetään aina syyskokouksen yhteydessä.

Yrityksen henkilömäärä / muu maksu
Sijainti katutasossa
Sijainti 2. kerroksessa tai ylempänä
1–4
200 €
100 €
5–10
500 €
250 €
11–20
800 €
400 €
21–50
1500 €
750 €
yli 50
3000 €
1500 €
Kauppakeskukset
3000 €
-
Kiinteistöjäsenmaksu
1500 €
-

Lue lisää toiminnasta

Heräsikö mielenkiintosi? Lisää tietoa yhdistyksen toiminnasta löydät täältä. Tervetuloa tutustumaan keskusta-alueen kehittämiseen!

Lue lisää